Mylon, lönekontoret som inte tar semester

Att låta Mylon ta hand om lönerna är ett tryggt och enkelt sätt för både omsorgs­företag och enskilda assistans­användare att fokusera på omsorgen. Assistanslöner är komplexa till sin natur och att hantera dem är krävande, särskilt under semestern och andra perioder med mycket extrapersonal.

Publicerad

Utöver löner till ordinarie personal ska alla uppgifter som rör deras ersättare hämtas in och finnas i systemet vid tiden för lönekörningen.

Erika, Robin och Camilla är lönekonsulter på Mylon och specialiserade på just assistanslöner. För dem är jour, ob och varierande arbetstider vardag och de vet allt om sjuklöner, ledighet och annat som kan göra lönekörningar extra komplicerade. De har också stor vana vid att göra lönerna för sommarens semesterpersonal.

– Semestrarna påverkar vårt arbete men inte på något dramatiskt sätt. Som alltid handlar det om att vara noggrann och att ha en bra dialog med sin kund. Tiderna hämtar vi in från något av försystemen, som kan vara Aiai, Omsorg24, Carefox eller Tenilo. Övrig information samlar vi ihop och gör till en del av det färdiga underlaget, som kunden sedan kan hämta i tid för löneutbetalningen. All kommunikation är krypterad, så vår tjänst är inte bara effektiv utan dessutom säker, säger Erika Ahlgren, lönespecialist på Mylon.

Maria Karlsson sköter sin egen assistans och får hjälp med hela löneprocessen från Mylon. Hon beskriver tjänsten som enkel, smidig och trygg.

– Upplägget med rapportering per månad gör allt så enkelt. Det jag själv behöver göra går snabbt och jag har full koll på allt runt min assistans. Jag vet exakt, steg för steg, hur jag ligger till under perioden, vad som behöver göras eller kompletteras. Och jag känner tryggheten i att om jag skulle ha en dålig period får jag mer hjälp. Erika, som är min kontaktperson, är en stjärna! Jag känner mig lugn med att allt bara rullar på och att hon vet vad hon sysslar med, säger Maria.

Vill du veta mer om hur Mylon kan hjälpa dig med assistanslöner, både i semestertider och under resten av året, så är du välkommen att kontakta oss för en demo.

Boka demo


Läs mer