Hej Camilla Hammarvik, ny lönekonsult på Mylon

Jag har jobbat med personlig assistans i ungefär tio år, både som assistent och med ekonomi och löner. Utöver det skulle jag nog säga tålmodig och lösningsorienterad. Min inställning till problem är att de brukar gå att få ordning på.

Publicerad

Camilla Hammarvik, lönekonsult

Du är siffernörd, är det därför du är bra på löner?
Jag gillar siffror, har alltid gjort det, och det bidrar nog. Men logiskt tänkande och förmåga att göra rimlighetsbedömningar är egentligen viktigare egenskaper i mitt yrke. Systemet sköter beräkningarna. Jag gör stickprov och då kontrollräknar jag gärna manuellt men annars handlar mitt jobb mer om att se till att vi räknar på rätt saker och att vi har de underlag vi behöver. Ett stort tålamod och bra förmåga att kunna sätta sig in i andras situation är också värdefullt i det här jobbet. Viktigast av allt är viljan att hjälpa andra.

Vi är väldigt glada att ha dig här. Men hur gick det till?
En tidigare kollega till mig jobbar på Allevi. Hon hörde av sig till mig och berättade om Mylon. Jag har väldigt stort förtroende för henne så jag blev intresserad, gick på en intervju och gillade både arbetsuppgifterna och känslan som finns här. Mylon är en fantastisk lösning för de som vill ha hjälp med sina omsorgslöner, eftersom det kan vara ett ganska komplicerat arbete. Vi finns då här och kan hjälpa till med hela löneprocessen.

Hur skulle du beskriva dig själv i din yrkesroll?
Erfaren. Jag har jobbat med personlig assistans i ungefär tio år, både som assistent och med ekonomi och löner. Utöver det skulle jag nog säga tålmodig och lösningsorienterad. Min inställning till problem är att de brukar gå att få ordning på.

Varför blev du lönekonsult?
Det var inget jag valde själv. Jag blev snarare utvald. Jag arbetade med säkerhet på en flygplats och trivdes bra med allt, förutom arbetstiderna. Så fick jag ett samtal av min vän Pernilla som frågade om jag ville bli hennes assistansanordnare. Vi har känt varandra sedan vi var barn och hon ville ha hjälp av någon hon kände sig trygg med. Hon hade sin omsorg hos en privat assistansgivare och jag gillade känslan i bolaget. De hade värderingar och känslor för sina medmänniskor som jag tyckte om. Jag upptäckte möjligheten att kunna göra verklig nytta med min insats och efter en period som personlig assistent bestämde jag mig för att läsa vidare till ekonomi- och lönekonsult.

Camilla Hammarvik, lönekonsult

“Mylon är en fantastisk lösning för de som vill ha hjälp med sina omsorgslöner, eftersom det kan vara ett ganska komplicerat arbete.”

Camilla Hammarvik, lönekonsult
Camilla Hammarvik, lönekonsult

Om du inte jobbade med detta, vad skulle du göra då?
Ridande polis, det är en flickdröm som ännu inte blivit verklighet. Där kan man kombinera hästintresset med mötet med människor.

Vad gör du när du är ledig?
Min dotter håller på med hästhoppning och jag är en väldigt aktiv hästmamma. Dessutom har vi katt, kanin och hund. Jag tycker om min trädgård också och att odla grönsaker och bär. Hade jag haft mer tid skulle gärna försöka bli själv­försörjande. Det är en väldigt intressant och lockande tanke, att ha en gård och leva ut det intresset skulle jag tycka om.

Sista frågan: vad känner du att du kan tillföra Mylon?
Här känns det som jag har en möjlighet att påverka, om jag får en idé till förbättring till exempel. Jag tycker också väldigt mycket om värderingarna i bolaget. Hela bakgrunden till varför det finns, hur allt startade, det har präglat hela Allevi och den känslan finns i bolaget.

Läs mer